Продавець Інтернет магазин «MARKETIT» - Продукти з Європи розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
465 відгуків
вул. Хуторівка 4б, Львів, Україна
+380 (63) 175-19-75
+380 (93) 183-05-23
Інтернет магазин «MARKETIT» — Продукти з Європи

Запечені баклажани «Parmigiana»

Запечені баклажани «Parmigiana»

Пармиджана являє собою традиційне блюдо Південної Італії, витоки його губляться між Кампанією і Сицилією. Назва страви, всупереч поширеному переконанню, не має нічого спільного з назвою міста Парма, і сходять, за припущеннями вчених, арабського або турецької мови. Багато побувавши в Італії пробували це приголомшливе своєю ніжністю і витонченим смаком страва. По поверненню, друзі часто мене запитують, як приготувати цю смакоту в домашніх умовах. Можливо я Вас прикро вражу, але універсального рецепту немає. Існує величезна кількість варіацій приготування Parmigiana di melanzane. Кожна сім'я зберігає свої секрети і шанує традиції.

Сьогодні ми будемо готувати запечені баклажани, використовуючи один з численних рецептів. Для приготування даного страви використовуються традиційні інгредієнти неаполітанської кухні.

 

ІНГРЕДІЄНТИ:
---------------------------------------------

Баклажани — 1,5 кг
сир Моццарелла (Mozzarella) — 300 гр
цибуля Ріпчаста — 1/2
Базилік — кілька аркушів
сир Parmigiano Reggiano — 150 гр
Оливкова олія
Часник - 2 зубчики
Велика сіль — 100 гр
Помідори — пасату, 2 пляшки по 700 мл
Сіль

 

ЩО РОБИТИ:
--------------------------------------------

Щоб приготувати наша страва, насамперед потрібно приготувати соус з помідорів. Візьміть готові протерті помідори (не плутайте, будь ласка, зі звичною нам томатною пастою!), або приготуйте їх самостійно їх свіжих помідорів, знявши з них шкірку, проваріть і подрібнивши з допомогою блендера. У каструльку кладемо дрібно порізану цибулю, часник і 4 столові ложки оливкової олії extravergine. Через кілька хвилин, коли цибуля стане прозорою, додати протерті помідори, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні до тих пір, поки соус не загусне. В останній момент покладіть в каструлю кілька листочків базиліка.

Італійська кухня рецепти - Запечені баклажани під моцарелою і сиром пармезан

Відріжте попки у баклажанів і наріжте їх уздовж на тонкі шматочки товщиною приблизно 1 див Покладіть нарізані баклажани у велику ємність (добре підходить друшляк) шарами, пересипавши кожен сіль крупною сіллю. Ця процедура потрібна для того, щоб прибрати гіркоту і не дати баклажанам вбирати занадто багато рідини при подальшій готуванні. Залиште баклажани на 1 годину, ви побачите, що з них вийде темний гіркий сік.

Італійська кухня рецепти - Запечені баклажани під моцарелою і сиром пармезан

Промийте баклажани під струменем води, щоб видалити з них сіль. Промокніть їх паперовим рушником. Після цього обсмажте баклажани у великій кількості оливкової олії з двох сторін, до золотистого кольору. Акуратно викладіть їх на паперовий рушник і промокніть, щоб видалити надлишки масла.

Італійська кухня рецепти - Запечені баклажани під моцарелою і сиром пармезан

Візьміть ємність для запікання і змастіть дно форми невеликою кількістю оливкової олії. Вилийте кілька ложок томатного соусу і рівномірно розподіліть його по дну. Починайте викладати перший шар баклажанів, стежачи за тим, щоб вони не перекривали один одного.

Італійська кухня рецепти - Запечені баклажани під моцарелою і сиром пармезан

Після першого шару баклажанів, зробіть шар томатного соусу і посипте трохи тертим сиром пармезан.

Італійська кухня рецепти - Запечені баклажани під моцарелою і сиром пармезан

Наріжте на шматочки моццареллу і розподіліть його між шарами баклажанів. Продовжуйте всю процедуру, чергуючи напрямок баклажанів в кожному шарі, і розподіляючи трохи томатного соусу і пармезану між кожним шаром, до тих пір, поки у вас не закінчаться баклажани.

Італійська кухня рецепти - Запечені баклажани під моцарелою і сиром пармезан

Пам'ятайте, що останній шар повинен бути покритий томатним соусом і пармезаном — не залишайте не закритих баклажанів.

Після завершення всієї конструкції, поставте ємність в духовку на 200 градусів на 40 хвилин, або до тих пір, поки зверху не утворюється золотава скоринка. Подавайте запечені баклажани, розрізавши страву на порційні шматочки за принципом лазаньї.

Італійська кухня рецепти - Запечені баклажани під моцарелою і сиром пармезан

УВАГА ДО ДЕТАЛЕЙ:
-----------------------------------------

Не всякі баклажани підходять для приготування даної страви. Виберіть баклажани овальної форми, стиглі, темно-фіолетового кольору, вони повинні бути не занадто м'які і не дуже тверді. Для тих, хто сидить на дієті і не може дозволити собі важку смажену їжу, обсмажте баклажани на грилі!

Всі необхідні продукти для приготування Parmigiana di melanzane Ви можете придбати у нашому магазині «Продукти з Італії - «Market IT».

Buon Appetito! 😊

Автор Irina Italiano  

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner