Італійська піца в домашніх умовах!
Слово «піца» походить від латинського «пітта» — «коржик». Згідно з легендою, ця їжа простолюдин здобула загальну славу і дворян, коли заповзятливий власник піцерії Рафа ело Еспозіто приготував «політично грамотну» піцу для першої королеви Італії Маргарити Савойської.
На апетитною коржику майстер відтворив кольори національного прапора, використавши соковиті червоні помідори, молодий зелений базилік і молочно-білу моцарелу. Невідомо, правда, що саме справило враження на високопоставлену особу — політичний підтекст чи неповторний смак моцарелли. Однак не секрет, що відчути себе трохи королем може будь-хто, хто спробує неповторно ніжний сир Кампанії — моцарелу.
ПІЦА «МАРГАРИТА». Рецепт від італійського шеф-кухаря.
ІНГРЕДІЄНТИ:
----------------------------------
150 мл - 180 мл томатного пюре або консервованих помідорів у кубиках (використовувати більше або менше за смаком)
2 столові ложки подрібненого листя базиліка, плюс дрібні листя для прикраси
1 зубчик часнику, дрібно нарізаного
4 великих кульки сиру Mozzarella, нарізаний на скибочки в 1 см завтовшки
4 столові ложки свеженатертого пармезану, розділити на 2 частини навпіл
8 помідорів чері, розрізати навпіл
1 чайна ложка солі
Оливкова олія
ОСНОВА ПІЦИ:
----------------------------------
2 склянки борошна
1 - 1/2 столові ложки сухих активних дріжджів
1 чайна ложка цукрової пудри
200 мл теплої води, мінус 2 столові ложки
2 столові ложки молока (з низьким вмістом жиру)
1 столова ложка оливкової олії (за бажанням), плюс додатково для змащування форми
ЩО РОБИТИ:
----------------------------------
Почніть з підстави піци, замісивши тісто. Просіяти борошно у велику миску. Додайте в борошно, сухі дріжджі, цукор і сіль. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Зробіть поглиблення в муці і додайте молоко, оливкове масло і половину необхідної води. Почніть замішувати тісто, продовжуючи поступово додавати другу частину води, поки тісто не набуде єдину консистенцію.Замісіть тісто на посипаній борошном поверхні протягом 5 хвилин до отримання однорідної маси.
Слегка смажьте оливковым маслом миску и верните полученное тесто назад. Накройте полотенцем и оставьте в стороне в течение часа или до тех пор пока тесто не подойдет. Тем временем сделайте соус, соединив томатное пюре или томат, порезанный кубиками, базилик и чеснок. Разогрейте духовку до 220 градусов С.
После того, как тесто подойдет, постучите по нему ладонью, чтобы удалить излишки воздуха и разделите на 2 части. Раскатайте тесто на посыпанной мукой поверхности, до образования 2 тонких лепешек-основ для пиццы. Аккуратно перенесите основы на 2 слегка смазанные формы для выпечки. Помажьте лепешки-основы полученным соусом и положите сверху нарезанный на ломтики сыр Mozzarella. Посыпьте тертым пармезаном и положите помидоры черри (разрезанной стороной вверх). Сбрызнете пиццу сверху оливковым маслом (по желанию). Випікати протягом 10-12 хвилин, поки сир не розплавиться і кромка коржики не стане світло-золотистого, коричневого кольору. Свіжоспечену піцу прикрасьте листям базиліка і подавайте до столу.
Bon Appetit!
- Смачної вечері в п'ятницю бути!Тортелліні з білими грибами, цукіні, мигдалем і соусом з баклажан - чудове, елегантне, ніжне, смачне блюдо...Смачної вечері в п'ятницю бути!
- Кавовий шейк із лимоном!Навіть у найспекотніший, спекотний день можна не відмовляти собі в задоволенні та насолоджуватися звичними речами, як-от чашечка гарячої, свіжозвареної кави вранці.Кавовий шейк із лимоном!