Продавець Інтернет магазин «MARKETIT» - Продукти з Європи розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
430 відгуків
ул. Хуторовка 4б, Львів, Україна
+380 (63) 175-19-75
+380 (93) 183-05-23
Інтернет магазин «MARKETIT» — Продукти з Європи

Кавовий шейк із лимоном!

Кавовий шейк із лимоном!

А можна внести різноманітність і побалувати себе коханих, та й близьких так само оригінальним прохолодним кавовим коктейлем. Чи знаєте ви, що додавання лимона та лимонного соку до кави сприяє поліпшенню травного тракту? 

Кава з лимоном — це не тільки корисний, але й свіжий, сміливий напій, який ідеально підходить для насолоди спекотливим літнім днем у відпустці або просто вихідними на дачі в компанії близьких і друзів. А якщо Ви віддаєте перевагу каві з холодним молоком, то впевнена, спробувавши цей «ексотичний» коктейль, Ви його полюбите надовго. І це правда, поєднання кави та лимона таке незвичне, що контраст смаків, який створює в напої, не залишить байдужим нікого!

Сьогодні хочу поділитися з Вами рецептом, який поєднує в собі ці два інгредієнти та створюють справді чудовий десерт! 

Секрет цього освіжного напою в сиропі, який необхідно підготувати заздалегідь. Сироп приготований із лимона та його цедри, пом'якшує гіркуватий смак 100% Арабики Lavazza Oro і підсилює аромат кави, залишаючи в роті тривалий фруктово-лимонний посмак.

Шлях до насолоди долог  , але, проробивши всі необхідні за рецептом підготовані заходи, дадуть Вам балувати себе та близьких освіжним напоєм щодня упродовж цілого тижня! Отже, приступимо! 

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ СИРОПУ:
------------------------------------------------------

60 г. цедри лимона
125 мл води
250 г. сахара

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ЦУКАТІВ:
-------------------------------------------------------

70 г. цедри лимона
500 мл води
250 г. сахара
50 г. шоколаду до смаку

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ КОКТЕЙЛЯ:
--------------------------------------------------------

80 г. лимонного сиропу
3-4 кубики льоду
200 мл свіжозвареного кофе Lavazza Oro

ЩО РОБИТЬ:
-------------------------------------------------------

Підготуємо заздалегідь лимонний сироп. Для цього візьміть лимон, ретельно вимиємо його та знімемо з нього цедру за допомогою овочевого ножа. Ріжимо шкірку соломкою. Візьміть каструльку та висипте в неї цукор, необхідний для приготування сиропу.

Додаємо воду, порізану соломкою кожуру, ставаємо на вогонь і даємо закипіти. Кип'ятим упродовж не менш ніж 9 хвилин. Потім, отриману масу перекладимо в миску або будь-яку іншу ємність, накриваємо поліетиленовою плівкою. Сироп буде настоюватися одну ніч у холодильнику, перш ніж може бути використаний. Цей процес призведе до того, що наш сироп стане концентрованим і густим, а отже, для приготування кавового коктейлю знадобиться менша кількість сиропу. Готовий сироп може зберігатися в холодильнику разом із цедрою, повністю зануреною в рідину, упродовж 1 місяця в щільно закритій скляній банці.

Тепер приготуймо цукати. Для цього візьміть гарний, стиглий лимон. Зрізаємо з нього шкірку разом із білим, м'яким прошарком, а потім наріжмо її смужками. Візьміть каструлю, наллємо в неї води та зануримо в неї лимонну цедру. Щойно вода закипить, дати покипіти упродовж 3 хвилин, потім злити воду й так повторити ще двічі, щоразу змінюючи воду. Це дасть змогу усунути гіркоту зі шкірки та зробить наші цукати білими.

Тепер висипте цукор в іншу каструлю та додайте в неї води. Покладіть наші майбутні цукати та варіть приблизно 60 хвилин на дуже слабкому вогні в сиропі з цукру та води.

Після закінчення 60 хвилин, вийняти лимонну шкірку з каструлі та покласти на решітку або паперовий рушник, і дати висохнути. Тим часом розтопити шоколад у мікрохвильовій печі за температури, що не перевищує 31 °C, або на водяній бані. Коли лимонна шкірка підсохне, занурте цукати на 3/4 величини в шоколад, після чого розмістіть їх на аркуш пергаментного паперу, щоб зміцнити шоколад.

Наші з Вами підготовчі заходи закінчені. Отриманого сиропу та цукатів нам вистачить на тиждень. Тепер беріться до процесу приготування самого коктейлю.  Для цього зваримо каву. Щоб отримати гарну каву, наповніть нижню частину кавоварки моко холодною водою, дотримуючись обережності, щоб не перевищувати запобіжний клапан, інакше Ви отримаєте більше кави за обсягом. Заповніть фільтр меленим кавою Lavazza Oro, сформувавши пухку гірку, постукайте злегка фільтром по столу, щоб рівномірно розподілити каву в ньому. У жодному разі не здавлюйте каву ложкою.

Туго закрутіть кавоварку, щоб під час кипіння кава не просочувалася в нижній частині кавоварки. Варімо каву на слабкому вогні. Радимо вам не давати кави занадто довго булькати, це зберегти солодкість і аромат напою. Наша кава готова: перемішайте її перед використанням безпосередньо в моко, щоб зробити каву одноріднішою.

Наш з Вами сиропктився, його багатий насичений аромат так і розбурхує уяву, а головне створює передчуття від майбутнього коктейлю. Процідіть сироп через металеве сито, щоб відокремити його від цедри. Візьміть шейкер, якщо немає в господарстві, то можна обійтися невеликою елементарною скляною банкою із кришкою, що закручується. Для приготування 1 порції покладіть у шейкер 3-4 кубики льоду, додайте 20 мл лимонного сиропу та 50 мл ще гарячої свіжозвареної кави.


Збовтайте інгредієнти, добре та дуже сильно струшуйте шейкер упродовж 1 хвилини. Налийте каву в келих для мартіні, лід залишається в шейкері: якщо ви добре збовтали напій, то Ви отримаєте 1 см піни. Прикрасьте цедрою лимона із сиропу. Освіжний, підбадьорливий і до того ж дуже корисний коктейль Кавовий шейк із лимоном готовий. Можна подавати до столу. І, звісно ж, лимонні цукати як десерт до напою.

 

УВАГА ДО ДЕТАЛЯМ:
---------------------------------------------------

1. Якщо на Вашої кухні немає шейкер, його Ви можете замінити звичайною високою скляною банкою місткістю 0,5-0,7 л. Ефект виходить анітрохи не гірше. Щільна пінка на коктейлі вам буде забезпечена!

2. Коли я готував цей коктейль вперше, то щоразу дотримується рецептури. В підсумку напій здався мені занадто солодким. Я, звісно, солодкі, але кавові напої віддають перевагу все-таки середньої солодкості. Тому вдруге я використовувала всього 100 грамів цукру для приготування сиропу. І крім цедри, додала 60 мл. свіжовичавленого лимонного соку. Кавовий шейк із лимоном удався!  

Buon Appetito! 

Автор Irina Italiano  

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner