Персиково-малинове СЕМІФРЕДО!
Чесно, зовсім не загадково. Тому ніколи не переводьте назву цієї смакотищі своїм гостям і поготів — чоловікові. Набагато ефектніше недбаліше сказати спочатку вечері коханій: «А на десерт у нас сьогодні Семіфредо»...
Семіфредо — це традиційний італійський десерт. Домашня морозиво з різним наповнювачем: горіхами, фруктами, ягодами, шоколадом. До складу семифредо входять сирі яйця, вершковий сир mascarpone (маскарпоне) і вершки великої жирності. Смак семифредо залежить від його добавок, різноманітність дуже велика. Це справжній безмежний простір для Вашої фантазії. Семіфредо можна подавати з різними соусами.
ІНГРЕДІЄНТИ:
---------------------------------------------------
Персик — 6 шт (консервований)
Сік лимонний — 1 ст. л.
Сахар-песок — 1/2 стак.
Жовток яєчний — 4 шт.
Вершки (пожирніше) — 250 мл.
Mascarpone — 250 г.
Малина — 200 г (якщо заморожена — розморозити, злити сік і злегка просушити)
ЩО РОБИТЬ:
------------------------------------------------
Персики порізати на шматочки. Покласти в блендер, влити лимонний сік і зробити пюре. Відставити вбік. На водяній бані збити жовтки та цукор — безперервно, упродовж 5 хвилин міксером, поки суміш не стане густою й блідо-жовтого кольору.
Зняти яєчну суміш із вогню, додати до неї маскарпоне, пюре з персиків і збити разом приблизно 1 хв. Остудить. Збити вершки до стану стійких піків. Додати їх у персикову суміш. Акуратно перемішати лопаткою. Додати малину (не подрібнену), перемішати.
Викласти форму плівкою, покласти суміш, накрити зверху плівкою і поставити в морозилку на 5-6 годин. Десерт можна зберігати в морозильній камері до 2 тижнів, якщо залишиться:)
Перед подаванням опустіть форму з десертом у гарячу воду, обсушіть і переверніть на тарілку.
УВАГА ДО ДЕТАЛЯМ:
------------------------------------------------
1. Для семифредо використовуйте будь-які ягоди та фрукти. Дуже смачно виходить із малини, чорної смородини, чорниці, персиків, дині, з використанням цитрусових.
2. Полуниця можна просто порізати шматочками та перемішати з основною масою, а не перетворювати на пюре — вийде десерт іншого смаку та консистенції.
3. Добавки горіхів, родзинки, цукатів, шоколаду дадуть вам змогу робити абсолютно фантастичні та завжди різні на смак семифредо.
4. Ягідне пюре та основну суміш можна укладати шарами, пересипати горіхами та іншими добавками.
5. До семифредо добре підходять солодкі соуси — ванільний, амарето, шоколадний, кавовий. Якщо десерт не їстимуть дітей, то семифредо смачно полити лікером, коньяком, марсала.
Bon Appetit! :)
- Італійська піца в домашніх умовах!Саме Кампанія, а конкретніше Неаполь,— батьківщина італійської піци, де протягом вже багатьох років проходить фестиваль цього істинно італійської страви.Італійська піца в домашніх умовах!
- Смачної вечері в п'ятницю бути!Тортелліні з білими грибами, цукіні, мигдалем і соусом з баклажан - чудове, елегантне, ніжне, смачне блюдо...Смачної вечері в п'ятницю бути!