Продавець Інтернет магазин «MARKETIT» - Продукти з Європи розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
430 відгуків
ул. Хуторовка 4б, Львів, Україна
+380 (63) 175-19-75
+380 (93) 183-05-23
Інтернет магазин «MARKETIT» — Продукти з Європи

Панакота з ванільно-ягідним соусом!

Панакота з ванільно-ягідним соусом!

Панакота (panna cotta. італ., буквально можна перевести як «варені вершки» або «варений крем») — популярний у Північній Італії десерт із вершків, ванілі та цукру з додаванням деяких інших інгредієнтів. Рецепт десерту панатакота був винайдений у П'ємонті та являє собою швидше кремовий пудинг або тістечко. Зазвичай до панакоту додаються ягоди або фрукти, а також зверху її поливають солодкими соусами з них.

 

ІНГРЕДІЄНТИ (6-8 порцій):

-------------------------------------------
- цукрова пудра — 100 г.
- вершки жирністю 30% — 2, 3 склянки
- молоко — 2 склянки
— желатин у гранулах — 1 ст. л.

ДЛЯ СОУСА:
-------------------------------------------
- цукор — 2 склянки
- свіжоморожені ягоди — 250 г.
- стручок ванили

ЩО РОБИТЬ:
-------------------------------------------
Крок 1 - Желатин висипати в миску, додати 0,3 склянки вершків. Дати желатину набухнути.
Крок 2 - вершки, що залишилися, змішати в сотейнику з молоком і цукровою пудрою. Поставити на середній вогонь. Довести до кипіння. Зняти з вогню, дати трохи охолонути.
Крок 3 - Додати набухлий желатин. Розмішувати віночком до повного розчинення желатину.
Крок 4 - Перелити суміш за формочками, кавовими чашками або куди хочете, причому так, щоб до краю залишилося хоча б сантиметр. Дати охолонути до кімнатної температури. Потім накрити плівкою і переставити в холодильник. Залишити на 6 год.
Крок 5 - Приготуй соус. Стручок ванілі розрізати уздовж навпіл, висхрести насіння. Налити в сотейник 1 склянку води. Додати цукор і ваніль (і стручок, і насіння), поставити на вогонь і довести до кипіння. Скороти вогонь, варити 10 хв. Зняти з вогню.
Крок 6 - Додати в сироп розморожені ягоди, акуратно перемішати, накрити кришкою й дати повністю охолонути. Видалити із сиропу ваніль. Форму з панакоттою перевернути на сервірувальну страву, накрити гарячим рушником. За кілька хвилин панакотта опуститься на страву. Зняти форму, полити панакотту соусом і подати до столу.

Рецепт приготування італійського десерту — панакота.

УВАГА ДО ДЕТАЛЯМ:
-------------------------------------------
Для приготування панакотти треба купувати саме молоко та дуже жирні вершки, і перемішувати їх, а не просто купувати вершки, але не такі жирні. англійською ця суміш називається hal f& half, тобто половина на половину (хоть і не завжди в буквальному сенсі).

Дуже доречно буде додати до молочно-вершкової суміші ванільний цукор, або подрібнену лимонну цедру, або толчені солодкі прянощі (кориця, кардамон і трохи гвоздики), алеромніше, не більше половини чайної ложки на три склянки суміші вершків і молока.

Якщо додати замість звичайного молока кокосове, панакотта вийде кокосовою; також багатьом подобається.

Buon Appetito! 

Автор Irina Italiano

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner