Нідерландський сир Гауда «Gouda Kaas» (без добавок), 500 г
- Немає в наявності
- Код: 1800262
227 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 500 грн
- +380 (93) 183-05-23Гуртовий відділ
Нідерландський сир Гауда «Gouda Kaas» (без добавок) — оригінальний голландський сир, у який закохуєшся з першого шматочка.
Сир виготовляється вручну на фермах Голландії досвідченими сироварами зі свіжого непастеризованого коров'ячого молока, із застосуванням натуральних добавок. Створюють у природних умовах, унаслідок чого зберігаються всі поживні властивості та справжній смак самої природи. Має повний вершковий смак. Ідеальний вибір для здорового способу життя і гарного харчування.
Гурмани, порівнюючи французькі та голландські сорти сирів, часто називають нідерландський продукт «понадто практичним». Він має більшу популярність у світі. На відміну від свого вишуканого французькогодника, голландський сир не має різкого смаку або специфічного запаху, він не відлякує від себе плямами плісняви, та й ціна його куди доступніша. Один із найвідоміших голландських сортів сиру — гауда.
Гауда — це голландський сир напівтвердого сорту з ніжним вершковим смаком і часткою жиру від 48 до 50%. Для класичного рецепту використовують коров'яче молоко, хоча деякі виробники замість нього беруть козяче або овече.
ЯК ДЕЛАЮТЬ ГАУДУ
Гауду готують із коров'ячого молока з додаванням сичужного ферменту. Спочатку молоко нагрівають до відділення сироватки, після чого відшарований сир промивають водою, видаляючи з нього молочну кислоту. Цей процес навіть має спеціальну назву — «мийка сиру». Потім підготовлену сирну масу укладають у форми та на кілька годин відправляють під прес. Готову головку вимочують у рапі (деревні голландці для цього використовували морську воду), після чого впродовж декількох днів висушують.
ЯК ПРАВИЛЬНО ПІДставляйте І ВЖИВАТИ
Гауда — традиційний інгредієнт «сирих тарілок». Але де на тарілці покласти гауду, повністю залежить від її віку. За правилами, сири на тарілці розміщуються рядами від найгострішого (на краю тарілки) до найніжніших (по центру). Отже, молоду гауду з кремоподібною текстурою, солодкувато-фруктовим смаком і ніжним горіховим ароматом треба розміщувати в центральній частині тарілки. Ближче до країв нарізки асорті буде розташовуватися зріла гауда зі щільнішою текстурою й вираженим горіхово-карамельним смаком і ароматом.
Цей різновид сиру добре поєднується фруктами, тостами, гірчицею. Яке вино, віскі або сорт пива вибрати до сиру, залежить від віку продукту. Але в будь-якому разі напій і сир мають не глушити, а підкреслювати смак один одного.
Нідерландський сир можна подавати як закуску, готувати з нього соуси, додавати в салати, запіканки з овочів або м'яса.
ПОЛЕЗНІ ВОЙСТВА
Гауда містить у собі багато вітамінів, зокрема А, В, С, D, Е, К. Група мікро- та макроелементів складається із селену, заліза, цинку, йоду, кальцію, калію та багатьох інших речовин. До речі, вчені визначили, що корисні речовини, що містяться в гауді, найкраще засвоюються організмом, якщо продукт вживати на сніданок і водночас зігріти його до кімнатної температури.
Як правильно зберігати
«Запечатана» головка гауди може зберігатися в холодильнику приблизно пів року. Розрізаний сир треба вжити впродовж декількох днів. Його м'якоть легко вбирає сторонні запахи, тому важливо правильно вибирати «соседей» в холодильнику.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Нідерланди |
Тип | Напівтвердий сир |
Тип молока | Коров'яче |
Вага | 500 г |
Користувальницькі характеристики | |
Смак, додатки | Без добавок |
- Ціна: 227 ₴