Сир італійський Parmigiano Reggiano Montalto Mezzano (Пармезан) 14 міс. витримки, 150 г.
- Немає в наявності
- Код: 18029
152 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 500 грн
- +380 (93) 183-05-23Гуртовий відділ
Італійський сир Parmigiano Reggiano Montalto Mezzano (Сир Пармезан Монтальто) 14 мес. І дійсно, адже процес його приготування може зрівнятися хіба що з традиціями королівського двору. Корови, що дають молоко, мають їсти суто певну траву, яка росте лише в п'яти італійських провінціях (Парма, Реджо-Емілія, Модена, Падуя й Болонья). Доити корів і обробляти молоко можна тільки вручну.
Пармезан робиться з непастеризованого коров'ячого молока двох окремих дойок. Дозріває сир від одного року та довше. Готовий сир має відповідати жорстким стандартам: діаметр — 35 — 45 см, висота 18 — 25 см, вага 24 — 44 кг, товщина кірки 6 мм, калорійність 392 ккал на 100 г. Особливо цінується серед відомих кулінарів його зовнішня корка, що надає особливого аромату та консистенції. супам і м'ясним рагу.
Твердий сир італійський Parmigiano Reggiano Mezzano 14 міс. витримки
Сир твердий пресований Пармезан молодий 14 міс. витримки з Італії
Країна-виробник: Італія
Витримка: 14 місяців
Паковання: вакуумна
Вага: шматочки по 250 — 300 грамів
Аромат пармезана солодкий і фруктовий, колір свіжий, жовтий. Пармезан може зберігатися в холодильнику впродовж декількох місяців, він добре заморожується. Фабрична марка Parmigiano Reggiano — друкується по всій поверхні кірки, щоб навіть маленький шматок можна було ідентифікувати. Італійці стверджують, що вже 800 років не порушують правил сироділля. Так, так, саме вісім століть, адже перша згадка назви цього сиру належить до 13 століття. Джованні Боккаччо у своєму творі «Декамерон» так описує дивовижну зону «Живи-лакомо»: «... є там гора вся з тертого Пармезану, на якій живуть люди та нічим іншим не займаються, щойно готують макарони та клейки...». Вже з тих далеких часів Парміджано-Реджано використовувався як приправа до улюбленої італійської страви — пасти.
Також пармезан подається і як аперитивна закуска з витриманим бальзамічним оцтом. Безформні шматочки сиру просто обмакують у темну пряну рідину. Страви з пармезаном чудово поєднуються з різними італійськими винами — і з червоними, і з білими.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Вага | 150 г |
- Ціна: 152 ₴