Сир італійський Parmigiano Reggiano Parmareggio (Пармезан) 22 міс. витримки, 1 кг.
- В наявності
- Код: 18011
860 ₴/кг
- +380 (93) 183-05-23Гуртовий відділ
Італійський сир Parmigiano Reggiano (Сир Пармезан) 22 міс. витримки називають королем сирів. І дійсно, адже процес його приготування може зрівнятися хіба що з традиціями королівського двору. Корови, що дають молоко, мають їсти суто певну траву, яка росте лише в п'яти італійських провінціях (Парма, Реджо-Емілія, Модена, Падуя й Болонья). Доити корів і обробляти молоко можна тільки вручну. Пармезан робиться з непастеризованого коров'ячого молока двох окремих дойок. Дозріває сир від одного року та довше. Готовий сир має відповідати жорстким стандартам: діаметр — 35 — 45 см, висота 18 — 25 см, вага 24 — 44 кг, товщина кірки 6 мм, калорійність 392 ккал на 100 г. Особливо цінується серед відомих кулінарів його зовнішня корка, що надає особливого аромату та консистенції. супам і м'ясним рагу.
Твердий сир італійський Parmigiano Reggiano 22 міс. витримки 1 кг.
Сир твердий, пресований Пармезан з Італії 1 кг.
Країна-виробник: Італія
Витримка: 22 місяців
Паковання: вакуумна
Жирність сиру: 26%
Вага: шматочки по 1-1,2 кг.
Масова частка жиру в сухій речовині: 32%.
Енергетична цінність (100 грамів): 392 ккал.
Склад: Коров'яче молоко, сіль, молокосвертувальний сичужний фермент.
Вміст мікроелементів: в 20 грамів сиру міститься 29% добової потреби організму дорослої людини в кальції й 19% добової потреби у фосфорі. Конкретні цифри: у 20 грамах — 232 мг кальцію і 136 мг фосфору.
Аромат пармезана солодкий і фруктовий, колір свіжий, жовтий. Пармезан може зберігатися в холодильнику впродовж декількох місяців, він добре заморожується. Фабрична марка Parmigiano Reggiano — друкується по всій поверхні кірки, щоб навіть маленький шматок можна було ідентифікувати. Італійці стверджують, що вже 800 років не порушують правил сироділля. Так, так, саме вісім століть, адже перша згадка назви цього сиру належить до 13 століття. Джованні Боккаччо у своєму творі «Декамерон» так описує дивовижну зону «Живи-лакомо»: «... є там гора вся з тертого Пармезану, на якій живуть люди та нічим іншим не займаються, щойно готують макарони та клейки...». Вже з тих далеких часів Парміджано-Реджано використовувався як приправа до улюбленої італійської страви — пасти.
Parmareggio — великий італійський виробник твердих сирів. Компанія заснована 1983 року, і за досить короткий час добилася успіху на ринку. 2004 року вона була придбана консорціумом Granterre, що об'єднує приблизно 1000 молочних ферм. У наступні роки розвиток компанії й особливо бренда продовжився, стали проводити навіть телевізійні рекламні кампанії. Нині Parmareggio є провідним брендом Parmigiano Reggiano в Італії та взагалі у світі. Зокрема, 18% продажів Parmigiano Reggiano в Італії 2008 року припав на Parmareggio.
Також пармезан подається і як аперитивна закуска з витриманим бальзамічним оцтом. Безформні шматочки сиру просто обмакують у темну пряну рідину. Страви з пармезаном чудово поєднуються з різними італійськими винами — і з червоними, і з білими.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Вага | 1000 г |
- Ціна: 860 ₴/кг