Шпек Speck Delle Alto Adige I.G.P. Salumeo
- Немає в наявності
- Код: 30011
575 ₴/кг
- +380 (93) 183-05-23Гуртовий відділ
Шпек — сирокопчений продукт із найнижчим вмістом жиру та солі. Кількість солі в ньому не перевищує 2%.
Фасування: вакуумне паковання
Країна-виробник: Італія
Вага: шматочки по 0,5-0,8 кг.
Для безлічі м'ясних делікатесів важливі приправи, спосіб оброблення, витримка, але не місце виробництва. А цей можна виготовити тільки в Альпах, там, де вдосталь вітру та сонця. Традиційно шпек, сирокопчену свинину, готують у Верхньому Тиролі, на італо-австрійському кордоні.
На вигляд продукт непомітний: плоский, довгастої форми, коричневого кольору (результат копчення). У розрізі шпек має дуже апетитний вигляд: тонка смужка сала, а над нею — червонувате м'ясо з "сіточкою" жирка. Оригінальний продукт має мати логотип IGP і напис Sudtiroler Speck (на німецькій) або Speck Alto Adise (на італійській). Шпек має тонший і гармонійніший аромат, ніж копченості з півночі Європи, і водночас виразніший, ніж продукти з середземноморських зон.
Шпек — це класика гарної кухні. Перед подаванням на стіл приблизно на годину залиште шпек за кімнатної температури. Його, звісно, можна замінити будь-яким іншим копченим салом, беконом пармської або байонської шинки або чимось ще, але разом зі шпеком піде й добра частина оригінальних смакових відчуттів. Шпек — це не просто просолена свинина, що зазнала копчення. Це смак перевірених часом традицій, впізнаваний і незабутній. Це продукт заслужений і добре відомий далеко за межами своєї історичної батьківщини.
Готують шпек із задньої свинячої ніжки. Кістки видаляють, м'ясо нарізають шматками, просовують, натирають меленим ялівцем, додають обмаль часнику, чорного та гострого перцю і відправляють у коптильню. Коптять шпек холодним способом (температура диму не більш ніж 20 °C), потім мінімум на пів року відправляють дозрівати в добре провітрювані комори. Готовий шпек маркують гарячим клеймом. Делікатес готовий, ласкаво просимо до столу! Можна нарізати його прозорими шматочками та подати сирим, можна підсмажити до хрускоту, запекти. Шпек у будь-якому вигляді гарний.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Користувацькі характеристики | |
Вага | 1 |
- Ціна: 575 ₴/кг