Чечевица Lenticchie Verderosso Oro, 500 гр.
- В наявності
- Код: 40013
86 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 500 грн
Країна-виробник: Італія
Вага: 500 грамів
Сочевиця — дрібне плоске насіння однорічної рослини сімейства бобових. Сочевиця багата на рослинний білок, її вживають в їжу з доісторичних часів. Коричнева сочевиця (іноді її називають континентальною) під час теплового оброблення дає легкий горіховий аромат; її часто додають у тушковане м'ясо та запіканки, а також у салати.
Сочевиця містить велику кількість рослинного білка, який легко засвоюється організмом, водночас вміст сірих амінокислот і триптофану в сочевиці нижчий, ніж в інших бобових. Сочевиця містить менше жиру, ніж горох і є чудовим джерелом заліза. До переваг можна віднести швидкість приготування сочевиці. У сочевиці міститься фолієвої кислоти більше, ніж у будь-якому іншому продукті. В одній порції приготовленої сочевиці міститься 90% рекомендованої денної норми фолієвої кислоти. Сочевиця містить розчинну клітковину, яка покращує травлення і відсуває перспективу раку прямої кишки. Сочевична каша стимулює обмін речовин, підвищує імунітет і нормалізує роботу сечостатевої системи.
Зерно сочевиці вирізняється високим вмістом мікроелементів — кальцію, калію, фосфору, заліза, має у своєму складі марганець, мідь, молібден, бор, йод, кобальт, цинк, жирні кислоти з групи Омега-3, Омега-6, а також є добрим джерелом вітамінів групи B, містить вітаміни PP, А, а пророслі зерна — вітамін С. За своїми поживними властивостями сочевиця може замінити хліб, крупи та чимало м'ясо.
Сочевиця, як і всі бобові, багата мікроелементами, особливо магнієм, необхідним для повноцінної роботи серця й нервової системи, молібденом і залізом. Для того, щоб це залізо добре всмоктувалося, страви із сочевиці обов'язково подають із салатом, приготованим зі свіжих овочів, багатих на вітамін C — помідори, червоні перці, свіжу зелені.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Упаковка | Пакет |
Вага | 0.5 кг |
- Ціна: 86 ₴